maanantai 20. lokakuuta 2014

Paras uraneuvo johtajalle tai sellaiseksi haluavalle ja 9 vinkkiä miten toteuttaa sitäMinulla oli mahdollisuus osallistua Helsingissä järjestettyyn Nordic Business Forumiin, joka marssitti lavalle toinen toistaan parempia maailmanluokan puhujia. Puheenvuorot käsittelivät menestymistä, johtamista, onnistumista. Olen mielestäni melko ahkera blogikirjoittaja, mutta myös lukija. Lueskelen useita johtamiseen ja kehittymiseen liittyviä blogeja säännöllisesti.

Kenties johtuen siitä, että olen runsaasti altistunut viime aikoina hyville puheenvuoroille ja teksteille johtamisesta ja henkilöstön huomioimisesta, tuntuu oma kirjoitusintoni ehtyneen. Mikään ei tunnu sellaiselta aiheelta, josta kirjoittamaan olisin riittävän hyvä. Kaikki tärkeä on jo sanottu. Moneen kertaan. Mitä minulla voisi vielä olla näihin lisättävää?

Aloin kuitenkin pohtia niitä teemoja, jotka ovat toistuivat kaikissa Nordic Business Foruminkin puheenvuoroissa. Yksi teema alkoi nousta ylitse muiden. Tämän ajatuksen rohkaisemana lähdin tekemään yhteenvetoa yhdestä tärkeimmästä johtamisen ja menestymisen tekijästä: ihmisistä.


Paras uraneuvo johtajalle

Jim Collinserinomaisten yritysten liiketoimintaan erikoistunut tutkija ja opettaja sekä lukuisten best seller -businesskirjojen kirjoittaja sanoi Nordic Business Forumissa näin:

"Take care of people. It's the best career advice you can get." - Jim Collins


Sen innoittamana listaan 9 vinkkiä, joilla huolehtia ihmisistä ja samalla rakentaa menestyvää  yritystä. Näiden tarkoituksena on herättää huomaamaan ihmisten tärkeys liiketoiminnassa. Nämä vinkit eivät ole pelkästään Jim Collinsin puheenvuoroista, vaan kooste saamastani seminaarin annista liittyen ihmisiin.

Huolehdi ihmisistä


1. Kenen kanssa haluat viettää aikaasi? 

On tärkeää, että pidämme niistä joiden kanssa teemme töitä, koska silloin työnteko sujuu paremmin. Kaikista emme pidä ensinäkemältä, mutta voimme oppia sietämään ja pitämään toisistamme, jos niin haluamme.

2. Ihmisiin liittyvät päätökset ovat tärkeimpiä päätöksiä kaikissa yrityksessä.

Siksi ne kannattaa tehdä huolella ja niitä ei voi sivuuttaa.


3. Yrityksen kulttuuri luo perustan hyvälle energialle.

Työyhteisö ei ole yhdentekevä, vaan sillä on merkittävä vaikutus motivaatioomme, sitoutumiseemme ja energiaamme tehdä työtä.


4. Investoi ihmisten kehittämiseen. 

Osaaminen on äärimmäisen tärkeää avaintehtävissä. Isot organisaatiot tarvitsevat myös jatkuvuutta - seuraajien kehittäminen valmiiksi tärkeisiin tehtäviin on äärimmäisen tärkeää.5. Älä vain ota, vaan anna jotain myös takaisin.

Vaatimusten vastapainoksi täytyy myös antaa jotakin. Miten voit vaikuttaa muiden elämään positiivisesti? Kaikki meistä voi saada aikaan muutoksia.6. Jos joku ei tunne kuuluvansa joukkoon, hän tulee vihaiseksi.

Huomioi jokainen yksilönä ja osana työyhteisöä ja ota kaikki mukaan. Joukkoon kuuluminen on tärkeä tunne sitoutumisen kannalta. Esimiehen velvollisuus on huolehtia, ettei kukaan tunne oloaan ulkopuoliseksi.


7. Kuuntele ihmisiä. 

Ideoita voi tulla kaikkialta, jos olet valmis kuuntelemaan. Ihmisten avulla voit siivittää yrityksesi menestykseen.


8. HR-osaston tehtävä on pitää työntekijät tyytyväisinä.


Byrokratia tappaa innostuksen. Poista kaikki tarpeeton byrokratia ja poista rajat ihmisten väliltä, jos voit.


9. On tärkeää tuntea kaikki työntekijät, jotta saat tukea koko organisaatiolta.Tuleeko mieleesi jotain, joka ehdottomasti pitäisi olla listalla. Kerro siitä kommenttikentässä tässä alla.

4 kommenttia:

  1. Hyvä Ulla! Niin totta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta! Ja hups, listasta löytyy näköjään 5 ja 7, mutta yksi numero jäänyt välistä. Se taisi yhdistyä johonkin toiseen kohtaan. ;-)

    VastaaPoista
  3. Korjasin numeroinnin oikeaksi sekä myös tiedon siitä, että vinkkejä onkin 9. Kiitos, kun huomasit! :)

    VastaaPoista