lauantai 1. heinäkuuta 2017

Millaista on konsultin työ Masterilla, vuoden kohokohtia

Meillä on hieno vuosi takana. Halusin kirjoittaa tämän juuri nyt, sillä olemme rekrytoimassa kolmatta konsulttia meille ja on hyvä aika pohtia, millaista työtä olemme saaneet tehdä. Lisäksi meillä alkaa uusi tilikausi, joten siinäkin mielessä on hyvä katsahtaa hetkinen taaksepäin, ennenkuin kiinnitämme katseemme lujasti tulevaisuuteen.


Viime vuoden elokuussa kävimme Masterin Ruotsin toimistolla vierailulla inspiroitumassa ja jakamassa inspiraatiota. Jens, Susanna ja Johanna tekevät Ruotsissa asiakkaidemme kanssa hienoa työtä. Ruotsissa päivän sana on "mechanical recruitment" ja "non-discrimination in recruitment". Suomen kielellä mekaaninen rekrytointi kuulostaa kovalta ja kylmältä, mutta sitä se ei suinkaan tarkoita. Päinvastoin, ehkä kuitenkin käyttäisin termiä objektiivinen rekrytointi, sillä kilpailukykyisten yritysten tavoitteena on tehdä henkilövalinnat ilman henkilökohtaisia, usein värittyneitä mielipiteitä, sen sijaan painottaen osaamista, oppimiskykyä ja asennetta. Tämä mahdollistuu parhaiten käyttämällä työpsykologisia testejä rekrytointien apuna. Ilman niiden tuomaa objektiivista näkökulmaa sorrutaan varsin usein rekrytoimaan itsensä kaltaisia henkilöitä, joiden kanssa "synkkaa", ja bisneksen kannalta tämä ei läheskään aina ole paras ratkaisu.

Vuoden aikana olemme olleet kouluttajina tai osallistuneet asiantuntijaseminaareihin puhujan ominaisuudessa. Henkilöstö ja Työoikeus -seminaarissa olimme jo toistamiseen, toissa vuonna minä olin puhumassa onnistuneista rekrytoinneista ja viimeisimmässä HR Summitissa Ullan aiheena oli etäjohtaminen.

Pääsimme juhlistamaan Ullan kirjoittaman etäjohtamista käsittelevän kirjan julkistamista, aihe sopii meidän työhömme kuin nappi silmään. Kirjan kirjoittaminen tämän kaiken työhärdellin keskellä oli niin hieno saavutus, että kirjanjulkistustilaisuus oli ehdottomasti järjestettävä. Tilaisuuteen saapui yli 40 kiinnostunutta kuuntelemaan kirjan syntytarinaa sekä myös kuuntelemaan kiinnostavaa paneelikeskustelua, josta löytyy tallenteita Master Suomen YouTube-sivustolta. Paneelikeskusteluun osallistuivat Microsoftin, DNA:n, Nordean, Liikenneviraston edustajat sekä Esa Lehtinen konsultointibusineksen edustajana.

Työmme on liikkuvaa, olemme harvoin toimistolla ja useimmiten
asiakkaidemme luona. Virtuaalipalaverit ovat meille arkipäivää ja junamatkustaminen eri puolille Suomea on tuttua. Pääkonttorilla Tanskassa tulee vierailtua muutaman kerran vuodessa. Ne ovat myös yksi tämän työn highlight. Pääsee kuulemaan tuoreimmat kuulumiset testirintamalta Saksasta, Sveitsistä, Meksikosta, Espanjasta, Ruotsista, Norjasta ja monesta muuta maasta.

Ihmisten kanssa käytävät keskustelut ovat työn suola, olkoon se koulutustilaisuus, seminaaripuheenvuoro tai uusien asiakkaiden tapaaminen. Miten voimme yhdessä edistää asiakkaidemme liiketoimintaa, hyvää johtamista, rekrytointeja, tiimityön toimivuutta tai "wau-asiakaspalvelun" rakennuspalikoita, siihen laitamme kaiken osaamisemme ja energiamme. Tänä keväänä järjestimme paljon kiitosta saaneen asiakasseminaarin toistamiseen. Ensimmäinen seminaari järjestettiin viime keväänä laivaseminaarina, ja mukana oli lähes kaksikymmentä ajankohtaisista (=edistyksellisistä) HR-aiheista kiinnostunutta osallistujaa. Laivaseminaari oli onnistunut, mutta halusimme tehdä jälleen jotain uutta, joten järjestimme "sokkoseminaarin". Mukaan uskaltautui jälleen lähes kaksikymmentä rohkeata uskalikkoa, jotka eivät tienneet, mihin heidät viemme. Bussikuljetus lähti Kiasman turistipysäkiltä ja määränpäätä eivät tienneet muut kuin matkanjärjestäjät. Seminaari järjestettiin Villa Störsvikissä Siuntiossa, jota voi täydellä sydämellä suositella vaativaankin makuun. Saimme nauttia kauniista maisemista, wau-tason asiakaspalvelusta, nautittavasta ruoasta ja parhaasta seurasta. Millainen järjestely ensi vuonna seuraa, se jää nähtäväksi.


Mukava että luit kuulumisemme, toivottavasti tapaamme jossain tilanteessa kanssasi. Jos kiinnostuit meistä työpaikkana, lue työpaikkailmoituksemme LinkedIn-sivuiltamme tästä linkistä. Löydät sieltä myös videomme, lähetä sinä meille omasi ja katsotaan löytyisikö meillä yhteinen sävel!

Aurinkoista kesää sinulle toivottaen

Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti