keskiviikko 16. elokuuta 2017

Rekrytoitko kiireessä? Ei kannattaisi, mutta onko vaihtoehtoja?


Suomessa on kaksi rekrytointien kannalta huippukiireistä aikaa, maailman täytyy valmistua juhannukseksi ja jouluksi. Jos et ehtinyt vielä juhannukseksi rekrytoida, on sinulla todennäköisesti nyt stressi päällä ja tuska kasvaa, kun lomien jälkeen töitä odottaa entistä suurempi pino ja uudet työntekijät pitäisi saada valittua ja perehdytettyä.

"Mitä on tehokas rekrytointi?"


Hakemusten pikainenkin selailu vie aikaa, perinpohjainen lukeminen vie aikaa sitäkin enemmän. Keskittyminen substanssiosaamiseen ja tietyn kokemuksen haarukointiin auttaa kyllä madaltamaan hakemuspinoa tehokkaasti, mutta suuressa osassa nykypäivän työtehtäviä ei substanssiosaaminen tai kokemus riitä alkumetrejä pidemmälle.

Moni rekrytoija kertoo painottavansa hakemusten saatekirjeitä. Heidän mielestään hakijan asenne on sieltä luettavissa. Olen eri mieltä. Hakijan motivaatio työnhakutilanteessa on saada työpaikka ja kaikki mitä hän sanoo tai kirjoittaa, tähtää siihen, että rekrytoija uskoo hänen olevan motivoitunein ja paras hakija tehtävään. Hakijan kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito siis ohjaa rekrytoijaa. Laadukasta rekrytointia? Todennäköisesti ei. Jos aikaa olisi käytettävissä useisiin hakijoiden haastattelukierroksiin, saatettaisiin hakijajoukosta varmasti löytää sopivia hakijoita, mutta ongelma on juuri ajan puute. Tarvitaan tehokkaampia keinoja.

"Entä, jos kääntäisitkin rekrytointiprosessin päälaelleen hakemusten vastaanottamisesta eteenpäin?"


Entä, jos seuloisitkin ensin hakijoiden joukosta haluamasi asenteen ja oppimiskyvyn ja sen jälkeen tarkastelisit työkokemusta ja hakemusten saatekirjeitä? Entä jos saisitkin työpöydällesi hakijat, jotka pystyvät osoittamaan uuden oppimiskykyä ja olennaisen tiedon poimimisen ja analysoinnin kykyjä? Entä jos saisitkin ne hakijat tarkempaan tarkasteluun, jotka osoittavat kiinnostusta myynnilliseen asenteeseen ja kykyyn käsitellä painetilanteita?

" Suuri osa työtehtävistä on mahdollista opettaa, asenne ja oppimiskyky sen sijaan on vaikeampaa opettaa, jos niitä ei riittävällä tasolla ole valmiiksi."


Väitän, että pystyt viemään rekrytointiprosessin tehokkaammin ja nopeammin läpi ja lopputulos on parempi kuin perinteisen prosessin mukaisesti toteutettuna. 

Lue lisää aiheesta ruotsinkielisestä blogista Master Sverigen sivuilta tästä linkistä. 


*    *    *


Kiinnostaako lähestymistapamme?

Ota yhteyttä info@mastersuomi.fi tai
p. 0290 300 110 ja kerromme lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti